991" /> 991"> 991"> 991"> 991"> 1991

1991

Image

1991

Prinses Clazina II

Op 28 januari 1991 verkocht Lex Tichelaar zijn schip aan Migiel (Ket) van Kinderen, een Schiedammer die het schip van Leeuwarden via buitengaatse route naar Nieuwerkerk aan den IJssel liet slepen om er vervolgens op te gaan wonen.

Van Kinderen doopte het schip PRINSES CLAZINA II (een grappige mix van de naam van z’n vrouw Ina die toen uiteraard nummer 1 was, de Eemsland Prinses en het Drentse dorp Klazienaveen). Hij verving allereerst al het oude relingwerk, verfde haar grijs in plaats van blauw, legde centrale verwarming aan, wilde er mee gaan varen, er op gaan wonen, haar in laten korten tot de originele lengte en nog veel en veel meer.
De immer enthousiaste Van Kinderen, die toen de ombudsman van Rotterdam was, was vol goede moed aan dit avontuur begonnen maar moest helaas na twee jaar het schip wegens persoonlijke omstandigheden verkopen.

Dit was niet z’n eerste schip en het zou ook zeker niet z’n laatste worden. Veel bijzondere schepen (o.a. een prachtige haringlogger en de stoomslepers Fatima en Germa III) kwamen en gingen…

//

Back