Na zo'n 4 jaar zonder onderhoud en geplunderd door souvenirjagers had, in eigendom van de gemeente Gasselte, het schip in Delfzijl gelegen. Haar laatste rustplaats zou de sloop worden. Ware het niet dat ene K.P. Woldijk, eigenaar van een watersportbedrijf in Zoutkamp, er nog wel brood in zag. Hij kocht het schip en was van plan om het in de rustige uren van zijn bedrijf weer op te knappen, en het later een recreatieve functie te geven. Deze uren kwamen blijkbaar niet, en hij besloot het schip na weer eens 2 jaar zonder onderhoud, weer te verkopen.

Toen kwam, wat later zou blijken, de absolute redder van het schip. Een zekere Kapitein Medendorp, die in die tijd met zijn eigen schip zeevissers naar het Wad bracht. Hij wilde de Gasselte eren als monument, en haar na een volledige restauratie weer in gaan zetten in de sportvisserij. Hij begon in eind 1980 met deze enorme klus.


Kapitein Medendorp uit Warffum


In de zomer van 1981 ging de hele opbouw eraf, een ongelooflijk karwei

1 oktober 1982 geeft de Scheepvaartinspectie een nieuwe internationale meetbrief af. Haar nieuwe naam wordt EEMSLAND PRINSES. Op 21 april 1983 vaart kapitein Medendorp het schip van Zoutkamp, via de stad Groningen, weer naar Delfzijl. Hier zou het schip verder worden afgebouwd als recreatievaartuig. Dit blijkt echter nog aardig wat geld te gaan kosten, en kapitein Medendorp's middelen waren niet onuitputtelijk. Hij ging op zoek naar financiële steun, maar vond deze nergens. Op 7 oktober 1987 sprak het gerechtshof te Leeuwarden het faillissement uit over de rederij van kapitein Medendorp. Wat een jongensdroom had moet worden eindigde hiermee in vreselijke pech.

klik-hier-voor-de-blogs-van-88-93